Privélessen schilderkunst

Adres: 2240 Viersel, Herentalsebaan

De lessen zijn gericht op uw creatieve en artistieke ontplooiing. Je leert de technische basis van schilderkunst en we volgen uiteraard jouw tempo! Wil je de eigenschappen van acrylverf ontdekken? Of geef je de voorkeur aan de verfijning die olieverf te bieden heeft? In het atelier kan je het zelf ontdekken.

Portret, stilleven, abstractie, ruimte en lichaam, hier kan je alle thema’s exploreren. Wens je zelf onderwerpen of initiatieven aan te brengen? Met veel plezier! Deze privélessen bieden je de mogelijkheid om een eigen stijl te ontdekken en we helpen je bij het ontwikkelen van concepten voor kunst. Een zaak staat vast, je krijgt een doorgedreven opvolging met feedback en veel tips en tricks.

Meestal nemen mensen 2 uur les na elkaar op een avond in de week. Vanaf 18u kunnen we de agenda inplannen. Ook in het weekend zijn er mogelijkheden om les te volgen. De prijs bespreken we onderling.

Enkele cursisten

Marijke Van Wezer   

Schilderen met olieverf leek mij een geweldige uitdaging! In mijn jonge jaren heb ik een grafiek cursus gevolgd. Aquarellen kon ik al. Maar aquarel, etsen, zeefdruk en litho dat is toch heel wat anders dan olieverf.

Finardebo heeft me de techniek en het mengen van de verf heel goed uitgelegd. Ook over bladverdeling of compositie met perspectief, het kleurenspectrum kon ik terug wat oefening gebruiken. Ik volg ongeveer twee jaar cursus bij Finardebo en heb heel wat bijgeleerd. In het begin vond ik het wel lastig om vol te houden maar gaandeweg vind ik de schilderijen die ik maak steeds beter. En ik krijg steeds opnieuw zin om aan een nieuw schilderij te beginnen. “Mama”, 2018, olie op doek, 60 x 75 cm

Maarten Beck

Van kleins af aan had ik de kriebels al in mijn vingers om tekeningen te maken met stiftjes. Na een tijdje ben ik kunstacademie gaan volgen, ben dan afgestudeerd en nu zet ik zelf mijn carrière verder. Nu maak ik tekeningen en ook schilderijen omdat ik dolgraag met kleuren werk. Ik maak voornamelijk portretten van mensen en dieren alsook natuurelementen en stillevens. “Familie”, 2018, acryl op doek.

Website: https://dekunstvanmaarten.com/

 

Marleen Luyckx

Marleen werkt met olieverf op wetarbasis … .

 

 

 

François Fredericx

Ik heb altijd graag getekend. Maar ik voelde al jaren een verlangen om de stap te kunnen zetten naar de schilderkunst. De privélessen bij Finardebo hebben mij daarbij geweldig geholpen. Als beginneling heb ik de basistechniek geleerd en gaandeweg vertrouwen opgebouwd. Ik heb geleerd om bewuster om te gaan met talrijke kleine en grote keuzes bij het voorbereiden en uitvoeren van een werk, zowel schilderkundig als inhoudelijk. Mijn favoriete onderwerp is portret, waarbij ik op zoek ben naar een gepaste mengeling van oud en nieuw, klassiek en hedendaags. “Dame met kraag”, 2016, acryl op papier

http://www.francois-fredricx.be/